divendres, 22 d’octubre del 2010

Bangkok

La primera impressió que vam tenir a l'arribar a Bangkok va ser "Mare meva, hem saltat del tercer al primer món de cop!" i és que, tan sols començar, el nou aeroport de la ciutat semblava una nau espacial.

Més tard, contemplàvem amb la boca i els ulls oberts com, dins d'un taxi nou, gran, brillant i sense rascades, i amb el motor que sonava bé i sense haver hagut de regatejar amb el conductor, circulàvem per una autopista de 4 carrils per sentit. Tot era nou, ordenat, rectilini, net... L'autopista i els carrers teníen carrils pintats, senyals, fletxes, semàfors, llum, pannels lluminosos!!! Coses i conceptes que pràcticament havíem oblidat que existien, reapareixien de nou a les nostres vides, com el concepte "cedir el pas", el concepte "no pitar repetidament", el concepte "respectar els passos de peatons"... i molts d'altres.

I no hi havia gent penjada pel carrer sense fer res. I on s'havien amagat les vaques???

M'imaginava que BKK seria una altra cosa. Si no fos perquè la gent parla de forma estranya, aquesta podria ser una ciutat europea. No té res a veure amb el que hem vist fins ara. Hi ha molts més gratacels que a Barcelona i uns centres comercials enormes i ostentosos on els adolescents passen la tarda menjant un donuts espectacularment bons, comprant roba i anant al cinema.

Parlant de cinema, ahir per casualitat, cansats de tan caminar per la ciutat, vam anar a petar a un cine on projectaven una pel.lícula xinesa que es diu Aftershock i que ens va fer plorar de valent a tots dos. Més tard ens vam assabentar que aquest estiu ha estat la peli xinesa més vista a la Xina de tots els temps i que podria ser la candidata per part de la Xina a l'Oscar a la millor peli estrangera.

Després d'haver-nos empassat un parell de bodrio-pelis booliwoodienses, anar al cine ahir va constituir tota una reconciliació amb el cinema.

Portem ja uns dies aquí i he perdut el compte dels budes i els temples que he vist. Dins d'un temple tenen un "buda estirat" (reclinable, que li diu la Gemma) de 45 metres de llarg i 17 d'alt. En un altre tenen un de color esmeralda, petitó, al que li canvien els vestits tres cops l'any, en funció de l'estació; també en tenen un que diuen que és d'or massís, d'uns 3 metres d'alt... i és que el 95% dels thais són budistes.



Però veure temples i monuments no és el que més ens apassiona, així que també fem altres coses. Ahir vam anar ben d'hora a veure el Nontabhuri Market, un mercat enorme on es podia respirar el ritme de la ciutat a primera hora del matí. Seria un mercat comparable a un dels nostres si no fos perquè s'hi poden veure coses ben estranyes, com gripaus ben grossos acabats d'esventrar, amb totes les vísceres a l'aire.



Avui hem anat a primera hora del matí a córrer pel Lumphini Park. Estava ple de thais fent esport, tai chi i coses estranyes. Fins i tot hi havia una mena de banda asajant, tot desfilant amb trompetes, trombons i timbals inclosos. A la tarda, en un altre parc, hi havia una colla de gent assajant balls de saló i un altra fent aerobic a un ritme trepidant, a l'aire lliure i a la vista de tothom. Què ens passa als catalans, que fem l'esport tancats en un gimnàs?



A BKK no hi ha pam quadrat del carrer sense una paradeta de menjar ambulant, on pràcticament pots menjar o beure qualsevol porqueria, des de coses occidentals, com salsitxes o gelats, fins als aliments més repugnants, com els esmentats gripaus a la brasa, a mode de "pinxo", o per què no, prendre una tapa de llagostes o de grills acabats de rostir?



Demà anirem a veure un mercat flotant al matí i a la tarda ja marxem de BKK. Viatjarem tota la nit en tren cap a l'extrem nord del país. La intenció que tenim és no passar massa temps a Tailàndia i entrar en uns dies al nord de Laos, que ens sembla un país més interessant, menys turístic i més econòmic.

4 comentaris:

vafalungo ha dit...

La foto dels gripaus és especialment desagradable. Batracis apart, com sempre, un plaer passar per aquí i llegir les vostres aventures. Una abraçada!

Sonia ha dit...

Eduardooo!!! qué chulo todo, por dioss!!!
Seguid disfrutando mucho!!! te ech de mens guapo!!

Mónika ha dit...

Que pasote Dudu!!!!!seguid contado cositas.que esto engancha! Un abrazoooo

Sergi ha dit...

Edu!! Quina enveja veure les fotos (cabrón!! quina càmara tens!!) i llegir el blog!! Gaudeiu moltíssim!!

Chech