dilluns, 3 de gener del 2011

Retorn al paradís



Hi pot haver alguna manera millor de començar l'any que llevar-se d'hora i anar a fer caiac per una illa plena de cales tropicals desertes, flanquejades per penyasegats de roca, palmeres i jungla i amb les aigües més cristal.lines que us pugueu imaginar?



Doncs això és precisament el que vam fer el primer dia del 2011. Amb una mica de ressaca, cal dir-ho, de la festa de la nit anterior, que va consistir en beure còctel a base d'arack, la beguda per excel.lència del lloc, i contemplar com ballen ens indonesis, sempre en rotllana agafats de les mans i fent un pas a l'esquerra i dos a la dreta mentre mouen amunt i avall els braços al ritme de la música, sempre igual, constantment. És increïble! Com poden no cansar-se de ballar així tota la nit? Nosaltres, evidentment, també ho vam provar, però de seguida ens avorríem.



Pulau Kadidiri és una de les Illes Togean, situades al centre del golf que hi ha a la part central de la gran illa de Sulawesi. La illa és pràcticament inhabitada; tan sols tres petits "resorts", per anomenar-los d'alguna manera, donen una mica d'apecte humanitzat a una petita porció de l'illa. El mar que la rodeja està ple de coralls de mil formes i colors, alguns d'ells realment espectaculars, on viuen els peixos més simpàtics i acolorits que hagi vist mai. L'aigua està molt neta i la visibilitat sobrepassa els 30 metres, el que fa la illa un paradís per bussejar i fer immersions.

Però, ai! Cada paradís té el seu petit peatge. A Koh Rung van ser les 200 picades de sandflies que em van estar picant durant molts dies, i aquí va ser una gran febrada que em va pujar la febre per sobre dels 39 graus i que em va inutilitzar durant 2 dels 4 dies que vam estar-hi. Va ser una pena, perquè el lloc no podia ser més maco. Dormíem en un bungalow a 15 metres de l'aigua; durant la nit la remor de les suaus onades ens acompanyava en els nostres somnis. Els crancs es ficaven a la nostra habitació (i també les "cuquis") i tan sols 20 metres endins de l'aigua estàvem bussejant en un univers de corall i peixos multicolor.

A Kadiriri vam fer 3 immersions. La primera d'elles va consistir en una visita a un avió bombarder B24 japonès de la Segona Guerra Mundial, enfonsat a 22 metres de profunditat. L'aparell es troba en molt bon estat després de 70 anys, i encara es poden admirar les hèlixs, una roda, la cabina dels pilots i, evidentment, els coralls i els peixos que han fet del lloc la seva llar.

La segona immersió vam visitar un jardí de corall preciós. Recordo un corall enorme (de quasi 3 metres d'enverdadura) amb forma de vano que em va deixar bocabadat. I la tercera vam explorar un mur marí espectacular; a la nostra dreta una paret plena de criatures marines i a la nostra esquerra un univers blau infinit, amb una visibilitat excel.lent.



Qualsevol persona que li agradi el mar hauria de visitar Pulau Kadidiri, i no quedarà pas decebuda!