diumenge, 15 d’agost del 2010

Ioga, banys termals i sacrificis de cabres

Mentre esperem que millori el temps, estem gaudint de la vida tranquila del poblet de Vashist, on estem allotjats des d'uns dies.

Avui ens hem llevat i en dejú hem anat a fer una classe de ioga per principiants. Qui em coneix sap que la flexibilitat no és un dels meus forts. Tot i així m'ha encantat aprendre a fer la "salutació al sol" i he sortit amb els isquiotibials el doble de llargs que quan hem entrat, que bona falta em feia. Deixaré per més endavant obrir els xacres i deixar que l'energia flueixi equilibradament pel meu cos.

Després d'un generós esmorzar, hem anat a veure una cascada d'aigua que hi ha a una estona del poble. A la tornada, ens hem topat amb una mena de festa a un temple hinduïsta on participava molta gent. Hem vist en viu com sacrificaven una pobra cabra. Uns minuts abans estava pasturant tranquil·lament aliena i insconscient al que li anava a passar. Fins i tot se la veia feliç. Aleshores l'han portat a una mena de sacerdot que en alguns moments ha entrat en trànsit, que li ha tirat floretes pel cap i li ha pintat un puntet vermell entre les celles. Finalment, els joves l'han agafat ben fort per les potes de darrere i un d'ells, amb un destralot esmolat li ha clavat un cop al coll que l'ha deixat ben seca. Amb un segon cop ha separat el cap de la resta del cos. Després li han tallat una pota i l'hi han ficat dins de la boca. Tot plegat ha estat força desagradable.

Per treure'ns el mal sabor de boca hem anat als banys termals del poble. Un balneari natural al bell mig del poble i a la índia. Els banys de les dones i dels homes estan separats. L'aigua calenta entra per una obertura del mur directament a una bassa on estan tots els homes relaxant-se. Al costat hi ha unes fonts per on surt més aigua calenta i on els homes es netegen. Cal pensar que la majoria de gent d'aquest poble no deu tenir "dutxa" a casa.

Els banys termals són tot un espectacle. Al matí d'hora hi van els homes a netejar-se abans de treballar. A la tarda hi ha els nens del poble jugant-hi com si es tractés d'una piscina. Val la pena posar-se en un cantó de la bassa a observar. És molt curiós com de pudorosos són aquesta gent. Tots es banyen amb calçotets i després d'assecar-se es posen una tovalloleta al voltant de la cintura per canvar-se'ls pels secs. Ho tenen molt per la mà; no li he vist la titola a cap. ;)

Demà ens mourem al cap al nord. Anirem a Keylong, una població on el temps és més sec, o almenys això esperem. Des d'allà esperem poder començar a aclimatar abans de fer el trekking.

7 comentaris:

Unknown ha dit...

! Pobre cabra ¡ No mireis esas cosas! Os quiero.

vafalungo ha dit...

Niño! We are back in town. Missing you, by the way. Disfruta molt de totes aquestes experiències i d'aquests llocs. Una abraçada gegant!

Núria E.M. ha dit...

Bé, bé! Preparant el cos i la ment per a totes les experiències que us esperen. Molts ànims i una abraçada Edu!!! (des d'Igualada)

OSCAR ha dit...

pels seguidors del teu blog!!!qremos alguna fotillo!!!!

Oscar Barril
Sant Cugat

tonimune ha dit...

Dudu Mamón!
Apassionant seguir el teu gran viatge! Ja vindran temps millors, mai millor dit! jajaja! Cuida't molt!

A fonduuuuuuuu!!!

Toni

Núria Arrufat ha dit...

Geeemmaaa t´estimooo ! Eduuu ! muas x ls 2

Xinxeta ha dit...

uaaahg! lo de la cabra! sabeu el pq de la pota a la boca?

i .. als banys aquests... vols dir que et quedaves més net o més brut? jejeje

un gran viatge! tot molt interessant!
a disfrutar-lo que nosaltres anirem llegint!

un petonàs Edu!!